Βιώσιμη Hθική Mόδα

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε κάποια από τα ιδιαίτερα γενικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού καθώς και  κάποια ειδικότερα χαρακτηριστικά , του βαμβακιού που παράγεται στην Ελλάδα και που χρησιμοποιείται ως βασική πρώτη ύλη στα ενδύματα.

Το βαμβάκι δεν είναι υδροβόρο φυτό και αναπτύσσεται και σε ξηρές άγονες συνθήκες.

Έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα , διότι δεσμεύει περισσότερο ατμοσφαιρικό CO2 , από όσο εκπέμπει.

Αποτελεί την καλύτερη βιοαποικοδομήσιμη φυσική ίνα , επιστρέφοντας στο σύνολό της στο έδαφος , εμπλουτίζοντας το.

Με την χρήση βαμβακερού ενδύματος αποφεύγεται η συσσώρευση μικροπλαστικών στα ύδατα.

Βαμβάκι , ο λευκός χρυσός

Το βαμβάκι κλείνει τον κύκλο της ζωής και μετατρέπεται σε άλλα υλικά μειώνοντας τα απόβλητα , την ενεργεία και την ποσότητα των νέων υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων

Ειδικότερα για το ελληνικό βαμβάκι να αναφέρουμε ότι:

Είναι ένα προϊόν με μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη χώρα και καταφέρνει να πωλείται απρόσκοπτα στις διεθνείς αγορές λόγω της καλής του ποιότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Ενώ η ελληνική παραγωγή είναι περίπου το 1,5% του παγκόσμιου συνόλου, το ελληνικό βαμβάκι είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο διεθνές εξαγωγικό εμπόριο με 8η κατάταξη μεταξύ των εξαγωγικών χωρών, η κύρια εξαγωγός της λεκάνης της Μεσογείου.

Μεγάλα brands στον χώρο της μόδας , προσανατολίζονται στην προμήθεια ελληνικού βαμβακιού καθώς επιθυμούν να προμηθευτούν πιστοποιημένο ποιοτικό βαμβάκι , το οποίο έχει παραχθεί με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και με σεβασμό στα κοινωνικά δικαιώματα , με ρητή διασφάλιση ότι δεν προέρχεται από παιδική και και καταναγκαστική εργασία.

Η εταιρία “Art in a Miracle” , έχοντας όλα τα παραπάνω στην σκέψη της , προχώρησε στην επιλογή του ελληνικού βαμβακιού , ως πρώτη ύλη , κατασκευής των παιδικών ενδυμάτων.

X